Pedagog

Kurser och seminarier

Relationsutveckling

Det medvetna parförhållandet – att återväcka och fördjupa kärleken på nytt sätt. 
Ett seminarium på två dagar för par i alla olika faser av sin relation. Oavsett var ni befinner er i er relation är ni varmt välkomna. Ni får se och uppleva nya sätt att kommunicera med varandra och få en djupare förståelse för ert förhållandets verkliga möjligheter.

Seminariet innehåller föredrag, övningar både individuellt och i par, samt demonstrationer av kommunikationstekniker och dialogprocesser.

Seminariet genomför Håkan Mattsson tillsammans med Cecilia Hörnell Sunar.
Läs mer om seminariet här

Biblioterapi

Biblioterapi handlar om att läsa och samtala om det lästa, för bättre hälsa och personlig utveckling. Biblioterapi handlar också om kreativt skrivande som en självutvecklingsprocess. Med biblioterapi kan vi bättre lära känna oss själva och växa som människor.

Genom författares skildringar av känslotillstånd och händelser kan du som läsare spegla ditt inre liv. Att ta del av andras texter ger distans och nya perspektiv på tillvaron och den livssituation man befinner sig i.

Biblioterapi – läsa och reflektera, med tema.
Onsdagar 17:00 – 19:15
29/9 – 1/12

Håkan Gotland

Självutveckling genom skrivande

Ett seminarium med möjlighet att genom skrivande utveckla dig själv. Under seminariedagarna får du chans att nå klangbotten i dig själv, finna din sårbarhet såväl som din styrka. Målsättningen är att utvecklas både själsligt men också i skrivandets konst. Skrivövningar blandas med teori och samtal på ett lustfyllt och icke-presterande sätt.

Du som anmäler dig har kanske tidigare arbetat med din utveckling och längtar efter ett nytt och lustfyllt sätt. Eller också anmäler du dig av anledningen att du helt enkelt tycker om att skriva.

Kursledare; Håkan Mattsson

Inga kursdatum planerade

För mer info.

Föreläsningar

Att skiljas med hjärta och hjärna – barnen i fokus

En föreläsning som utgår från boken med samma namn. Om hur man på ett värdigt sätt tar sig själv och barnen genom skilsmässan. Nästan alla kärleksrelationer börjar med stormande förälskelse – mer än hälften slutar med separation eller skilsmässa. Föreläsningen arrangeras av Folkuniversitetet.