Pedagog

Kurser och seminarier

Relationsutveckling

Det medvetna parförhållandet – att återväcka och fördjupa kärleken på nytt sätt. 
Ett seminarium på två dagar för par i alla olika faser av sin relation. Oavsett var ni befinner er i er relation är ni varmt välkomna. Ni får se och uppleva nya sätt att kommunicera med varandra och få en djupare förståelse för ert förhållandets verkliga möjligheter.

Seminariet innehåller föredrag, övningar både individuellt och i par, samt demonstrationer av kommunikationstekniker och dialogprocesser.

Seminariet genomför Håkan Mattsson tillsammans med Cecilia Hörnell Sunar.

Biblioterapi

Biblioterapi handlar om att läsa och samtala om det lästa, för bättre hälsa och personlig utveckling. Biblioterapi handlar också om kreativt skrivande som en självutvecklingsprocess. Med biblioterapi kan vi bättre lära känna oss själva och växa som människor.

Genom författares skildringar av känslotillstånd och händelser kan du som läsare spegla ditt inre liv. Att ta del av andras texter ger distans och nya perspektiv på tillvaron och den livssituation man befinner sig i.

Biblioterapi – läsa för att leva, fördjupning

Inom biblioterapin används litteratur som utgångspunkt för att utforska tankar, känslor, minnen och framtidsdrömmar. Du bör ha viss kännedom om biblioterapi och erfarenhet av att diskutera litteratur. På kursen kommer det finnas inslag av kreativt skrivande med terapeutisk potential.

Biblioterapi – Ett sätt att möta den tredje åldern

Att ha passerat femtioårsgränsen – eller att närma sig den – ger möjlighet att mogna, våga vara sig själv och använda sig av de erfarenheter som livet givit. Vi läser tillsammans litteratur där vi genom författares skildringar av känslotillstånd och händelser kopplat till själva temat, den tredje åldern, kan spegla oss i vår egen livssituation. Vi kan utforska tankar, känslor, minnen och framtidsdrömmar.

Håkan Gotland

Självutveckling genom skrivande

Ett seminarium med möjlighet att genom skrivande utveckla dig själv. Under seminariedagarna får du chans att nå klangbotten i dig själv, finna din sårbarhet såväl som din styrka. Målsättningen är att utvecklas både själsligt men också i skrivandets konst. Skrivövningar blandas med teori och samtal på ett lustfyllt och icke-presterande sätt.

Du som anmäler dig har kanske tidigare arbetat med din utveckling och längtar efter ett nytt och lustfyllt sätt. Eller också anmäler du dig av anledningen att du helt enkelt tycker om att skriva.

Kursledare; Håkan Mattsson

Inga kursdatum planerade just nu

Retreat

Att våga försoning

Välkommen till en retreat i fantastisk miljö och med kreativt skrivande, samtal och stillhet som verktyg. Övningarna, som inte kräver några förkunskaper, öppnar upp för existentiella perspektiv på den egna tillvaron och utforskar tankar, känslor, minnen och framtidsdrömmar.

Temat försoning kan beröra många aspekter av livet. Retreaten kan ge utrymme för inre sår, men är inte tänkt för bearbetning av akuta kriser

Kursdatum: 5-8 maj 2022

Retreat södra Gotland

Föreläsningar

Att skiljas med hjärta och hjärna – barnen i fokus

En föreläsning som utgår från boken med samma namn. Om hur man på ett värdigt sätt tar sig själv och barnen genom skilsmässan. Nästan alla kärleksrelationer börjar med stormande förälskelse – mer än hälften slutar med separation eller skilsmässa. Föreläsningen arrangeras av Folkuniversitetet.