Författare

Håkan har under olika livsskeenden vänt sig till litteratur och skrivande för att förstå och få perspektiv. Han har studerat tre terminer på Folkuniversitetets skrivarakademi och har en konstnärlig masterexamen i kreativt skrivande och litterär gestaltning från Linneuniversitetet. Han har också studerat det biblioterapeutiska arbetssättet på Ersta Sköndal Bräcke högskola. Håkan erbjuder skrivarhandledning och lektörshjälp. Under 2020 debuterade han som medförfattare till boken, SKILJAS – MED HJÄRTA & HJÄRNA. Nu arbetar Håkan på ett skönlitterärt manus.

Om boken

Nästan alla kärleksrelationer börjar med en stormande förälskelse och total lycka. Ändå slutar drygt hälften med separation eller skilsmässa. I boken SKILJAS – MED HJÄRTA & HJÄRNA får du ta del av andras berättelser om sin separation och vanliga utmaningar för par som bryter upp. Parterapeuten Håkan Mattsson och familjerättsjuristen Linda Ljunggren Syding ger handfasta råd om hur du bäst hanterar en sådan situation. Att gå från kärleksrelation till föräldrarelation.

Lektörshjälp

Genomgående analys av ditt skönlitterära manus. Med återkoppling på dess styrkor och svagheter. Återkoppling avseende dramaturgin, språkbehandling, miljöbeskrivning, karaktärer, handling, berättarperspektiv, logik och dialog. Ger svar på frågor och ger återkoppling på konkreta åtgärder för manusets utveckling.

(Håkan har studerat på skrivarakademin i Stockholm och har en konstnärlig Masterexamen i kreativt skrivande och litterär gestaltning på Linnéuniversitetet).


Skrivarhandledning

Hitta din röst och utveckla det språk som är ditt och hitta berättelsen som behöver berättas – Har du ett skönlitterärt manus som är svårt att komma vidare med eller en bokidé som behöver diskuteras och ventileras? Att få fatt i det du vill berätta är en svår konst.

Med skrivarhandledning får du stöd i den både lustfyllda och utmanande skrivarprocessen för att komma vidare framåt. Du får konstruktiv återkoppling, konkreta tips och råd genom övningar och det utvecklande samtalet.